Wie kan deelnemen?

Alle Belgische en buitenlandse telers, handels- en exportbedrijven en toeleveranciers.

 • Kwekers (KLIK)
  • kostprijs leden AVBS: 510 euro excl. BTW voor 1, 2 of 3 vakken van 8 m2
  • kostprijs niet-leden AVBS: 1000 euro excl. BTW voor 1, 2 of 3 vakken van 8 m2
 • Exporteurs (KLIK)
  • kostprijs standruimte 510 euro excl. BTW voor  20m², afmeting 4x5m, exclusief standenbouw
  • kostprijs standruimte 810 euro excl. BTW voor 20m², afmeting 4x5m inclusief standenbouw -- witte octanormpanelen – b100 cm x h250 m, inox tafel en 4 stoelen (exclusief tapijt)
 • Toeleveranciers (KLIK)
  • kostprijs standruimte: 1000 euro excl. BTW voor 20m², afmeting 4x5m inclusief standenbouw -- witte octanormpanelen – b100 cm x h250 m, inox tafel en 4 stoelen (exclusief tapijt)

Inschrijven kan tot en met 21 januari 2019.

 • Wie vóór 21 december 2018 inschrijft en vóór 7 januari 2019 betaalt, krijgt een extra korting van 20 euro in de vorm van eet- en drankbonnen.
 • Bij laattijdige inschrijvingen wordt een administratieve kost van €150 aangerekend.

Mailbanner

Mailbanner_Florall_20190312

FLORALL award - 21 augustus 2018

Voor de nieuwighedenwedstrijd FLORALL-awards in augustus 2018 waren 3 concepten en 16 nieuwe variëteiten ingeschreven. De jury besliste na beraad om de volgende inzendingen te bekronen:

GOUD - Daphne 'Perfume Princess'

Goud - Daphne 'Perfume Princess'

 

Deze cultivar, gewonnen door Timothy D. Wood, is kwekersrechterlijk beschermd en in 2018 in België in de handel gebracht door De Nolf boomkwekerij uit Waregem.

Omschrijving: Daphne ‘Perfume Princess’ is de vroegste en langst bloeiende van alle Daphnesoorten. Heeft eén van de zoetste geuren en een overdaad aan grote bloemen. Beter geschikt voor moeilijke omstandigheden dan veel andere Daphnes en bloeiende struiken. Het verdraagt een breder temperatuurbereik en komt snel terug van een intensieve snoeibeurt.

De jurybeoordeling: Het is een cultivar die verrassend origineel uit de hoek komt in de combinatie bloem, blad en geur. Scoort zeer hoog in gebruikswaarde gezien Daphne niet de gemakkelijkste plant is. Het is een Daphne die nieuwsgierigheid oproept en maakt dat de liefhebber zeker voor deze plant zal kiezen om hem te leren ontdekken in de tuin.

www.denolf.com

ZILVER - Concept Fabulous Fat Friends

Concept Fabulous Fat Friends

Fabulous Fat Friends is een consumentenconcept dat in 2018 is gelanceerd door Belgicactus bvba uit Westerlo.

Beschrijving: De merknaam en slogan Fabulous Fat Friends versterken elkaar en nodigen de consument uit om het verhaal achter het merk te ontdekken. Belgicactus wil samen met de eindconsument het individuele verhaal van elk vetplantje uit de kwekerij verderzetten.

De jurybeoordeling: Een goed gedocumenteerd en een voor succulenten nieuw totaalconcept. De naam en het verhaal spreken en blijven in het geheugen hangen. Het etiket is zeer eenvoudig en sterk consumentengericht met maar één accent: voor binnenshuis of voor buiten. Een heel mooie folder versterkt het gedachtengoed achter het concept.

www.fabulousfatfriends.com

BRONS - Lagerstroemia indica 'Berry Dazzle'

Lagerstroemia indica 'Berry Dazzle'

Deze cultivar werd gewonnen door Plant Introductions (USA) en in de handel gebracht door Plantipp (NL). In België werd hij in 2017/2018 geïntroduceerd door Devriese-Luyssen uit Wingene. De cultivar is kwekersrechterlijk beschermd.

Beschrijving: ‘Berry Dazzle’ heeft een compacte en opgaande habitus met grote fuchsia-paarse bloemen en donkerpaarse blad. Door de rijke bloei wordt Berry Dazzle nog mooier! Winterhard tot -15º Celsius. Ideaal als border, massa- en of combo beplanting of solitair op terras of patio.

De jurybeoordeling: Een visueel zeer aantrekkelijke plant en een welkome aanvulling van het sortiment nazomerbloeiers voor het tuincentrum. Groot pluspunt is de goede winterhardheid.

a.sierplant.be

 

Heeft u een nieuwe cultivar of een nieuw concept? Neem dan zeker deel aan de FLORALL award!

Wedstrijdreglement

Inschrijvingsformulier